5 st äggulor
1,5 dl sockor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
8 st kiwifrukter
8 st passionsfrukter
1 vaniljstång
1. Lägg äggulorna och sockret i en bunke
2. Vispa samman ägget och sockret tills det blivit poröst och luftigt.
3. Häll grädden, mjölken och den uppskurna vaniljstången i en kastrull och låt koka upp.
4. Häll den kokande gräddblandningen över äggsmeten under omrörning. Låt stå och svalna.
5. Under tiden som gräddblandningen svalnar; mixa kiwifrukterna och passionsfrukterna i en matberedare.
6. När gräddblandningen svalnat; tag upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Häll i kiwi-passionsfruktsblaningen och rör om. Smaka eventuellt av om mer socker.
7. Om du har en glassmaskin kör blandningen där och ställ in i frysen. Om inte kom ihåg att ta ut glassen ur frysen ungefär en gång i timmen och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar