onsdag 21 december 2011

Kiwi och passionsfruktsglass

5 st äggulor
1,5 dl sockor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
8 st kiwifrukter
8 st passionsfrukter
1 vaniljstång

1. Lägg äggulorna och sockret i en bunke

2. Vispa samman ägget och sockret tills det blivit poröst och luftigt.

3. Häll grädden, mjölken och den uppskurna vaniljstången i en kastrull och låt koka upp.

4. Häll den kokande gräddblandningen över äggsmeten under omrörning. Låt stå och svalna.

5. Under tiden som gräddblandningen svalnar; mixa kiwifrukterna och passionsfrukterna i en matberedare.

6. När gräddblandningen svalnat; tag upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Häll i kiwi-passionsfruktsblaningen och rör om. Smaka eventuellt av om mer socker.

7. Om du har en glassmaskin kör blandningen där och ställ in i frysen. Om inte kom ihåg att ta ut glassen ur frysen ungefär en gång i timmen och rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar